Töltelékhez:
680 g meggybefőtt (magozott) jól lecsepegtetve
3 ek rum vagy rumaroma
10 dkg babapiskóta gömbölyű amit 4 fele tördeltem
krémhez
2 tasak tejszínízű pudingpor (vagy vaníliás)
5 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin (vagy vaj)
1/2 sütöpor
Tojásokat szétválasztom, tojás fehérjét pici sóval kemény habbá verem.
Tojások sárgaját kikeverem a porcukorral, vízzel, olajjal majd rászitálom a lisztet, sütőport és a kakót. Hozáadom keverem lazán a tojás fehérjét és 24x34 cm tepsiben sütőpapírral kibélelve sütöm.
Két egyforma lapot sütök.
Pudingokat megfőzöm a tejben, még melegen hozzá keverem a kr. cukrot s hagyom kihűlni, közben kevergetem hogy ne bőrözzön be.
A vajat habosra keverem mixerrel, hozzáadom a kihűlt pudingot. Bele teszem a piskóta darabokat, meggyet és a rumot s összekeverem majd a töltelékket rárakom az alsó lapra. Ráteszem a másik lapot, majd beteszem hűtőbe dermedni. Csokimázzal bevonom a süti tetejét és pár óra múlva lehet metélni.