Tzatziki
2012.06.24. 10:26
Hozzávalók 4 személyre:
-
2 nagy kígyóuborka
-
2 csésze görög joghurt
-
3-4 gerezd fokhagyma
-
1 evőkanál friss mentalevél, vagy kapor (vagy mindkettő)
-
1 ek extra szűz olivaolaj
-
feketebors
-
só.
-
Reszeljük egy tálba az uborkát. Én a héját is szoktam. Sózzuk meg, hagyjuk állni egy órát, majd facsarjuk ki a levét alaposan.
-
A joghurtot tegyük egy tálba. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, és nyomjuk ki, majd tegyük a joghurtba, A joghurtot sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá egy evőkanálnyi olívaolajat, és egy teáskanálnyi citromlevet, vagy boresetet(elhagyható).
-
Keverjük a joghurtot össze az kifacsart uborkával, kaporral, vagy mentával, és a kész tzatzikit tegyük a hűtőbe legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek benne.
-
Minél sűrűbb annál jobb. Próbáljunk valódi görög joghurtot vásárolni hozzá.
|