Diós szelet
2009.05.31. 15:35
Diós szelet
Hozzávalók:
2 dkg keserű csokoládé
12 dkg durvára tört dió
4 ek. rétesliszt
4 ek. porcukor
5 tojásfehérje
baracklekvár
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük. Utána belekeverjük a lisztet és a diót. A csokoládét lereszeljük, és ezt is hozzáadjuk. Zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd forró sütőben sütni kezdjük. 2-3 perc múlva olyan kicsire állítjuk a hőmérsékletet, hogy a tészta inkább száradjon, mint süljön. Akkor készült el, amikor a beleszúrt fogpiszkálóra már nem tapad rá a tészta. Kivesszük a sütőből, és megkenjük a lekvárral. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és csokoládéreszelékkel vagy durvára tört dióval díszítjük.
|