Túrós kuglóf
2009.05.31. 14:47
Túrós kuglóf
Hozzávalók (12 szelet):
A forma kikenéséhez:
2 evőkanál finomliszt
Rama Sütőmargarin
A tésztához:
2 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
25 dkg finomliszt
25 dkg tehéntúró
25 dkg Rama Sütőmargarin
Elkészítése:
A túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk. A masszát margarinnal kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (175 C, légkeveréses sütőben 160 C) kb. 50 perc alatt megsütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Csak akkor borítjuk tálra a formából, amikor már kihűlt.
Tipp: Jó tanács A kuglóf masszáját mazsolával vagy reszelt citrom- illetve narancshéjjal is ízesíthetjük.
|