Csokoládékocka nutellás mogyorókrémmel
2014.07.15. 17:36
Hozzávalók a tésztához:
-
4 tojás
-
30 dkg liszt
-
15 dkg cukor
-
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
6 dkg vaj
-
2 evőkanál tejföl
-
1 teáskanálnyi sütőpor
-
10 dkg étcsokoládé
-
3 evőkanál nutella
-
5 dkg vaj
-
3 dl habtejszín
-
5 dkg mogyoró
A tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót a tojások sárgájával együtt egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojáshabot is. Sütőformába öntjük és 30 perc alatt 180 fokon megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat is, majd mikor már csak langyos a nutellát is hozzáadjuk. A habot felverjük és belekeverjük az apróra tört mogyorót és a csokis krémet is. Mikor a tészta megsült, kettévágjuk és megkenjük a krémmel, majd a tetejét is bevonjuk vele. A tetejét mogyoró, vagy diódarabokkal díszítjük.
|