Gyümölcsrizs
2009.05.31. 16:04
Gyümölcsrizs
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg rizs, 4 dl tej, 8 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 50 dkg vegyes gyümölcs vagy befőtt ízlésünk és idény szerint
Elkészítés:
- A megmosott rizst vízzel kétszeresére higított tejbe szórjuk. Hozzáadjuk a cukrot és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve kb. 20 percig főzzük.
- A tűzről levéve, lefedve állni hagyjuk, hogy saját gőzében egészen megpuhuljon, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A gyümölcsöket megtisztítjuk, ha szükséges, fölaprítjuk, a befőttet lecsöpögtetjük.
- A tejszínt a vaníliás cukorral ízesítve kemény habbá verjük.
- A kihűlt rizshez előbb hozzákeverjük a gyümölcsöt, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Jól behűtve, tejszínhabbal és gyümölcsdarabkákkal díszítve kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 30 perc + a hűtés
|