Karamellizált körtés torta
2017.10.26. 18:02
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű formához:
A körtéhez:
-
4 ek cukor
-
2 nagy körte
-
2 csipet chilipehely
A tésztához:
-
65 g vaj
-
170 g cukor
-
2 tojás
-
350 g tejföl
-
280 g liszt
-
2 púpos ek kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, beledobjuk a chilit és a nyolcadokra vágott, magház nélküli körtéket. Pár percig karamellizáljuk őket és megforgatjuk, hogy mindenhol bevonja őket a cukros réteg. A tésztához a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat, és belekeverjük a tejfölt is. A lisztet, kakaóport, sütőport és sót összekeverjük és a masszához szitáljuk. Jól elkeverjük a tésztát, kapcsos tortaformába simítjuk és a tetején elrendezzük a karamellizált körtéket. 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy tökéletesen megsült-e.
|