Pingvin szelet
2009.05.31. 13:53
Pingvin szelet
Hozzávalók (- 36 x 22 x 7 cm-es tepsihez): A mázhoz: 1,5 dl tej 35 dkg étcsokoládé 10 dkg Rama Sütőmargarin A rátéthez: 10 g zselatin vagy tortazselé 5 dl tejszín 3 dl tej A piskótához: 1 csomag sütőpor 3 dkg kakópor 16 dkg finomliszt 3 evőkanál víz 15 dkg kristálycukor 6 db tojás Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük,a sárgáját,a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát,a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük.Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.A zselatint 1/2 dl tejben az előirás szerint elkészitjük. A mázhoz a tejet,a margarint és a csokoládét lassan felmelegítjük,ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről.A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.A tejszínt habbá verjük,hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük.A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, ákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.
|