4 desszert cukor nélkül
2012.06.04. 14:42
Csokoládéfondue
Hozzávalók:
-
1 tábla magas kakaótartalmú csokoládé
-
friss eper
-
aszalt szilva vagy barack
-
datolya
-
almaszeletek
Elkészítése: a csokoládét tördeld kockákra, és gőz felett olvaszd fel. Ha van fondue-készleted, töltsd bele a felolvasztott csokoládét, és tálald a gyümölcsökkel körítve. Ha nincs, mártogasd csokiba a gyümölcsöket, és helyezd rácsra őket.
Gyümölcsös mascarpone-krémdesszert
Hozzávalók 4 személyre:
-
40 dkg bogyós gyümölcs (télen fagyasztott, ilyenkor eper)
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl tejföl
-
4 db müzlis keksz
Elkészítése: a mascarponét keverd habosra a tejföllel. Az epret szeleteld fel. A kekszet törd össze morzsa állagúra. Készíts elő üvegtálkákat, mindegyik aljába fektess eperszeleteket. Rá egy réteg krém jön, majd a kekszmorzsa. Ezután még egy réteg krém, és végül a maradék gyümölcs.
Gesztenyegolyók
Hozzávalók:
-
500 gramm cukrozatlan gesztenyemassza
-
keserű kakaópor
-
meggy
Elkészítése: a masszából készíts kis korongokat, és a közepükbe tegyél egy-egy meggyet, majd gyúrj belőlük golyókat. Az így elkészült kis gömböket hengergesd a kakaóporba. Előre elkészíthető, és akár vendégváró falatnak is kitűnő!
Banános túrótorta
Hozzávalók:
-
fél kg túró
-
egy csomag zabpelyhes keksz
-
2 evőkanál margarin
-
4 tojás
-
1 kiskanál étkezési keményítő
-
1 kis doboz tejföl
-
4 banán
Elkészítése: a túrót keverd el a tejföllel, az étkezési keményítővel és a tojásokkal. Ezen a ponton esetleg adhatsz hozzá egy kevés édesítőszert is. A kekszet daráld le, keverd el a margarinnal, majd nyomkodd a tortaforma aljába. Öntsd rá a túrós masszát, és közepesen forró sütőben süsd dermedésig. Ha kész, hűtsd ki teljesen, majd a tetejét rakd ki a felkarikázott banánnal
|