Kókuszos-vaníliás kifli
2017.10.26. 11:07
250 g búzafinomliszt
200 g vaj
100 g kókuszreszelék
50 g porcukor
2 ev. kanál rum
porcukor és vaníliacukor keveréke beleforgatáshoz
-
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kezünkkel eldolgozzuk. Én ehhez a süteményhez puha vajat használtam. A tészta sűrű, nehezebb vele dolgozni, de addig kell gyúrni, amíg össze nem áll. Ha ez nem sikerülne, akkor óvatosan, evőkanalanként tejet lehet a tésztához adni.
-
Ezután a tésztát egy belisztezett deszkára tesszük, cipót formázunk belőle, majd hűtőbe tesszük, és addig hagyjuk ott, amíg meg nem dermed. Erre azért van szükség, mert a puha tésztával nehezebb dolgozni.
-
1-2 óra elteltével a tésztát kivesszük a hűtőből, majd a lisztes deszkán egy hosszabb hengert formázunk belőle. A hengert éles késsel felszeleteljük, ezután pedig mindegyik szeletből kezünkkel kiflit formálunk.
-
A kifliket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, lehetőleg nem túlságosan sűrűn. Nekem 30x40 cm-es tepsim van, erre 20 kiflit szoktam tenni (5 sor, soronként 4 kifli).
-
A kifliket 180 fokon kb. 10 percig sütjük (a sütési idő sütőnként eltérhet). A sütés után a kifliknek világosnak kell maradniuk, csupán az alsó részük, ami érintkezett a sütőpapírral, sötétebb.
-
A sütés után a kiflik nagyon puhák és törékenyek, olyannak tűnnek, mintha nem lennének megsülve. Még melegen megforgatjuk őket a porcukorral elkevert vaníliacukorban. Nekem ebből az adagból 50 kifli jött ki.
|