Nutella házilag
2013.08.25. 12:44
Hozzávalók 500grammhoz:
200 g mogyoró (pörkölt, sótlan)
170 g étcsodoládé (45-59%)
100 g tejcsokoládé
1 ek. kristálycukor
3 ek. vaj
3 ek. holland kakaópor
1 csipet, csökkentett nátriumtartalmú só
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk. Akkor jó ha pattog, de ne égessük meg. Egy konyharuhával dörzsöljük le a héját.
Közben gőz felett felolvasztjuk az ét és tejcsokoládét.
A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémesre őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és 2-3 percig krémessé aprítjuk. Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk.
Ha felolvadt a csodoládé, hozzáadjuk a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük. A krémet üvegekbe töltjük. A leírt mennyiségből kb. eg 190 ml és egy 300 ml üveg lesz tele.
|