Meggyes sütemény
2009.05.31. 14:16
Meggyes sütemény
Hozzávalók (- 35x25 cm-es sütőlaphoz):
Az öntethez:
2 csomag tortazselé
0,5 liter meggykompót lé
A töltelékhez:
25 dkg kimagozott meggy
2 pohár tejföl
3 evőkanál kristálycukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
A tésztához:
1 db tojás
egy csipetnyi sütőpor
20 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
10 dkg Rama Sütőmargarin
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk, és kikent sütőlapra tesszük. Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.
|