3 torta sütés nélkül
2012.06.24. 11:36
Villámgyors túrótorta
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
2 cs. vaníliás cukor
5 tojás (szétválasztva)
15 dkg porcukor
2,5 dkg (egy zacskó) zselatin por
1 citrom reszelt héja
Díszíteni:
ribizli
1 zacskó tortabevonó zselé
Elkészítés:
1. A túrót, a kétféle cukrot és a tojássárgáját összeturmixolom egy nagy keverőtálban. A fehérjét kemény habbá verem. A zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverem, majd folyamatos kevergetés mellett forrásig melegítem (de nem forralom fel!). Kihűtve hozzákeverem a túrókrémhez, és a tojáshabot is óvatosan beleforgatom a túrós masszába.
2. A krémet egy kapcsos, teflon tortaformába öntöm, és lefedve hűtőbe teszem dermedni, majd a tetejét gyümölccsel díszítem. A tortazselét az utasítás szerint elkészítem,majd óvatosan a gyümölccsel fedett torta tetejére csurgatom. Tálalásig visszateszem a hűtőbe.
Tipp: A ribizlit bármilyen idénygyümölccsel helyettesíthetjük.
Csokoládés sajttorta
Hozzávalók:
15 dkg csokoládés keksz
20 dkg natúr krémsajt (pl. kunsági krémsajt)
25 dkg mascarpone
7 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 dl tejszín
1 narancs reszelt héja
Díszíteni: 5 dkg étcsoki
Elkészítés:
1. Törjük össze a kekszet egy nagy tálban. Olvaszuk fel a vajat és öntsük a kekszmorzsalékhoz, majd dolgozzuk össze őket. A masszát egyengessük el egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába, és tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon.
2. Keverjük a sajtokat, a tejszínt verjük fel habnak, majd keverjük a sajtokhoz és adjuk hozzá a porcukrot valamint a reszelt narancshéjat.
3. Egyenletesen oszlassuk el a krémet a tortaformában, majd tegyük 12 órára a hűtőbe.
4. Mielőtt szétkapcsoljuk, éles késsel válasszuk el a formától a tortát.
5. Reszelt csokoládéval díszítsük.
Tipp: A narancshéjat bátran helyettesítsük citromhéjjal, az ízhatás így is mennyei lesz!
Meggyes mandulás sajttorta
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg vaj/margarin
25 dkg őrölt háztartási keksz
A töltelékhez:
30 dkg natúr sajtkrém
6 ek. porcukor
4 ek. tej
2 dl tejszín
2 cs. habfixáló
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. szeletelt mandula
A díszítéshez:
50 dkg friss meggy (befőtt is lehet)
1 cs. piros tortazselé
2 dl víz vagy meggylé
ízlkés szerint egy kevéske cukor
Elkészítés:
1. A torta alapjával kezdjük. A vajat összedolgozzuk a ledarált háztartási keksszel. A morzsalékot egy kivajazott kerek tortaforma aljába nyomkodjuk, lehetőleg jó erősen, mert akkor áll leginkább össze. A töltelék elkészítése alatt helyezzük hűtőbe.
2. A sajtkrémet keverjük össze a porcukorral és a tejjel. Egy másik edényben verjük fel a tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral. Olyan kemény legyen, hogy a tálat lefelé fordítva se folyjon ki a hab.
3. Vegyük ki a hűtőből a tortaformát. Oszlassuk el a sajtos keveréket, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával. Erre jön a tejszínhab.
4. Végül jöhet a díszítés. A megmosott, kimagozott meggyet rakosgassuk a torta tetejére. Ha befőttet használunk, akkor előbb csepegtessük le a levét. A tortazseléből a vízből (vagy meggyléből) és a cukorból készítsünk zselatint, és óvatosan kanalazzuk a tortára.
Tipp: Tálalás előtt tegyük néhány órára hűtőbe, így könnyebb lesz szeletelni.
|