Császármorzsa (smarni)
2018.03.21. 15:17
Hozzávalók:
-
150 g búzadara
-
10 g liszt
-
3,7 dl tej
-
4 tojás
-
150 g cukor
Sütés:
Tálalás:
Elkészítés:
-
A búzadarát a liszttel kavarjuk össze, majd keverjük hozzá a tejet, és hagyjuk egy órán át állni.
-
Az egy óra elteltével a tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd öntsük hozzá a búzadarás keveréket, és kavarjuk össze.
-
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk a tojásos keverékhez.
-
Egy nagy serpenyőben a vajat olvasszuk meg, majd öntsük bele a masszát.
-
Folyamatosan kevergetve süssük addig, amíg darabjaira esik.
-
Porcukorral meghintve, lekvárral fogyasszuk.
|